Afectiuni ale sistemului nervos - Produse naturale oferite de ilanplant
Memoria este banca de date la care apelam atunci cand avem nevoie, iar capacitatea de invatare ne ajuta sa acumulam din ce in ce mai multe informatii utile si necesare, dar aceste procese, care se fac cu ajutorul functiilor cerebrale, sunt mai putin eficiente in conditii de stres, de oboseala, in cazul in care organismul este slabit, sau atunci cand persoana traverseaza perioade de fluctuatii emotionale.
Mai mult, odata cu inaintarea in varsta, memoria devine din ce in cea mai slaba, iar deteriorarile de la nivel cerebral favorizeaza aparitia unor afectiuni grave precum maladia Alzheimer sau dementa. Insa, o serie... citeste mai mult
Anxietatea ca emoţie umană trăită de toţi oamenii la un moment dat este o stare normală şi trecătoare. Însă, când simptomele de panică şi anxietate degenerează în atacuri de panică şi de anxietate vorbim deja de tulburare emoţională, manifestată prin sentimente de frică şi nelinişte la care se adaugă: palpitaţii, stres, transpiraţie.
Anxietatea poate fi clasificată astfel:
• Fobiile;
• Tulburarea de panică;
• Tulburarea obsesiv-compulsivă;
• Reacţia acută la stres;
• Tulburarea de stres posttraumatic;
• Anxietate generalizata
Anxietatea poate fi cauzată de:
- factorul ereditar – istoricul familie tale te poate face mai predispus la tulburări de anxietate... citeste mai mult
Depresia este o afectiune psihica, intilnita din ce in ce mai des in rindul persoanelor de toate virstele. Se manifesta printr-o perturbare serioasa a echilibrului emotional, aparitia unei stari de tristete pe o perioada mai lunga de timp.

Simptomele depresiei sunt:
-tristete persistenta, anxietate

- sentimente de inutilitate sau de pesimism;

- sentimente de vinovatie sau neputinta;

- pierdere de interes sau placere pentru hobby-uri sau activitatile obisnuite, inclusiv pentru sex;

- energie scazuta, oboseala, senzatie de “incetineala”;

- capacitate de concentrare redusa sau dificultate de luare a deciziilor;

- probleme de... citeste mai mult
Din punct de vedere medical, insomnia reprezintã existenţa unor dificultăţi de adormire, atunci când îţi ia mai mult de 45 de minute ca să adormi. Existã însã şi alte tulburãri ale somnului, înrudite între ele: treziri frecvente şi imposibilitatea de a adormi la loc, trezirea dimineaţa devreme şi senzaţia de obosealã dupã o noapte de somn.
Totuşi, nici una dintre acestea nu este o problemã adevãratã decât dacã simţiţi permanent o stare de obosealã. Dacã sunteţi mai somnoros dimineaţa, dacã vã treziţi prea devreme, dar sunteţi totuşi odihnit şi plin de viaţã, nu trebuie sã vã îngrijoraţi.... citeste mai mult
Stresul poate avea un impact major asupra organismului, de cele mai multe ori în sens negativ- creşte riscul de boli cardiace, contribuie la acumularea kilogramelor şi poate determina apariţia insomniei şi a depresiei.
Orice tip de stres apare pe fondul adaptării permanente a organismului la mediu când se poate produce un dezechilibru marcant între solicitările mediului și posibilitățile de răspuns reale ale individului.
În funcție de natura agentului stresor, stresul poate fi psihic, fizic, chimic și biologic. În funcție de numărul persoanelor afectate, stresul poate fi individual sau colectiv.... citeste mai mult
Dificultatile de concentrare se refera la capacitatea scazuta a unei persoane de a-si concentra gandurile asupra unui lucru, situatii, etc. Dificultatile de concentrare pot fi legate de imposibilitatea unei persoane de a sta treaza, de impulsivitatea sau hiperactivitatea acesteia, lipsa de concentrare, etc.

Dificultatile de concentrare sunt deseori rezultatul instabilitatii valorilor estrogenului, care afecteaza nivelurile neurotransmitatorilor din creier, dar pot fi declansate si de alte posibile cauze:
•Stresul si anxietatea sunt principalii factori declansatori. Daca o persoana sufera de dificultati de concentrare la locul de munca, o activitate supraincarcata ar putea determina incapacitatea ei de a gestiona situatia intr-un... citeste mai mult
Mialgia reprezinta o durere musculara. Pot fi provocata de o hipertonie musculara sau de un traumatism Mialgiile se intalnesc, de asemenea, in diverse boli, acute sau cronice, de origine infectioasa sau autoimuna. Tratamentul este cel al bolii responsabile. Pentru a atenua durerile, se face apel la analgezice, locale sau generale, sau la decontracturante.... citeste mai mult
Migrena este definita ca o durere intensa de cap (cefalee), cu o durata de 4 pana la 72 de ore si care are caracter recidivant (se repeta). O persoana care are migrene, nu-si poate desfasura normal activitatile cotidiene (de rutina).
Simptomele cele mai frecvente ale migrenei includ:
- cefalee pulsatila pe o parte a craniului (hemicranie)
- cefalee moderat-severa
- accentuarea cefaleei odata cu desfasurarea activitatilor fizice cotidiene
- greata, varsaturi
- sensibilitate crescuta la lumina (fotofobie) sau la stimuli sonori, uneori chiar si la anumite mirosuri.
Persoanele care prezinta urmatoarele caracteristici, sunt mai predispuse la a dezvolta... citeste mai mult
Nivelurile scăzute de vitamina D şi B12 sunt vinovate de lipsa de energie, anxietate şi slăbiciune musculară, sunt de părere specialiştii în nutriţie.
Cercetările în domeniu sugerează că un alt vinovat pentru starea de oboseală poate fi chiar...propriul creier. Mai exact, emoţiile şi gândurile negative cu care ne înconjurăm ne influenţează în aşa fel mintea şi organismul încât ne simţim lipsiţi de vlagă şi fără chef de nimic.
Hormonii sunt o altă cauză a oboselii.
Atunci când nici unul din factorii enumeraţi mai sus nu par să fie la originea stării de oboseală, este recomandat să consulţi un medic... citeste mai mult
Crampele musculare apar ca urmare a contracţiei involuntare a muşchilor scheletici şi sunt un simptom frecvent al deshidratării, oboselii, circulaţiei sangvine inadecvate sau compresiei nervoase. Oboseala musculară datorată formei fizice necorespunzătoare sau exerciţiilor fizice intense este o cauză frecventă de crampe musculare. Alte cauze obişnuite includ lipsa mişcării pentru mult timp sau tulburările vasculare, ambele diminuând fluxul sangvin către muşchi.... citeste mai mult