Afectiuni oftalmologice - Produse naturale oferite de ilanplant
Acuitatea vizuala se refera la capacitatea perceptiei vizuale: gradul in care o persoana poate distinge detalii fine.
- La adult, scara de acuitate cea mai utilizata pentru vederea de departe este cea care prezinta litere de dimensiuni descrescatoare. Subiectul fiind plasat la 5 metri de scala, este pus sa citeasca testul cu fiecare ochi pe rand, fara lentile corectoare, apoi cu lentile corectoare care par cele mai adecvate pentru vederea sa. Literele cele mai mari cores pund unei acuitati de 1/10, iar cele mai mici unei acuitati de 10/10. Pentru masurarea acuitatii vizuale de aproape, testul cel mai utilizat este... citeste mai mult
Vederea neclară sau înceţoşată reprezintă pierderea vederii clare. Poate apărea brusc sau treptat şi poate afecta unul sau ambii ochi.
Vederea neclară poate fi un simptom al unei mari varietăţi de afecţiuni sau condiţii de gravitate diferită de la uşoare la grave.
Vederea înceţoşată poate apărea ca urmare a unor probleme minore precum miopie sau purtarea unor ochelari necorespunzători.
Vederea neclară poate fi un semn normal al îmbătrânirii. Cu toate acestea, vederea neclară poate fi dată de infecţii, inflamaţii, traumatisme, cancer sau alte procese anormale; de aceea, trebuie consultat medicul atunci când apar tulburări de vedere.... citeste mai mult
Cataracta inseamna opacifierea lentilei ochiului, numita cristalin. In mod normal aceasta lentila este perfect transparenta si asigura focalizarea imaginii pe retina, adica vederea clara.

Cataracta congenitala este prezenta chiar de la nastere, uneori de sine statatoare, alteori in cadrul unor sindroame malformative complexe.

Apare sub forma unui reflex albicios in pupila ochiului afectat. Necesita un diagnostic si tratament de urgent (in primele luni de viata), altfel functia vizuala a ochiului respectiv nu mai poate fi recuperata.
Cataracta este in general apanajul varstei, ea aparand ca o imbatranire a cristalinuliui. Aceasta boala poate aparea insa si in cadrul unor... citeste mai mult
Blefarita este o inflamatie acuta sau cronica a marginii libere a pleoapei. Etiologia ei este incomplet cunoscuta: este frecvent asociata cu dermatita seboreica (matreata) dar si infectia (de obicei stafilococica) se pare ca are un rol important. Marginile pleoapei apar inflamate, iritate, acoperite de cruste, in special dimineata, insotite de lacrimare, prurit, senzatia de arsuri si corp strain. ... citeste mai mult