Ulei esential Lavanda
Ulei esential Lavanda
  1. Indicatii Depresie, Insomnie, Stres
  1. Producator Fares

Comenzi telefonice la

031.42.55.082

14,00LEI

Pretul include TVA

Proprietăți și indicații Ulei esential Lavanda

Lavanda este o planta renumita pentru calitatile calmante si pentru parfumul sau delicat. Originara din Franta, Lavanda este cultivata peste tot in lume pentru uleiul sau volatil, ca planta medicinala sau ornamentala.
Uleiul esential de Lavanda este unul dintre cele mai populare uleiuri folosite in aromaterapie din vremuri imemoriale.
De secole, femeile aseaza in dulapuri saculeti cu lavanda pentru mirosul placut pe care il imprima lenjeriei si pentru indepartarea insectelor.
Locuitorii Romei antice foloseau Lavanda la baie si pentru a-si vindeca ranile la vreme de razboi. De altfel, numele acestei plante vinde din limba latina, unde lavare inseamna a spala, a curata.
Apa de levantica a fost foarte populara in Anglia medievala in perioada elisabetana si in cea a domniei Casei Stuart, fiind parfumul preferat al reginei Maria Henrietta, sotia regelui Charles I.


Compozitie: Specia: Lavandula officinalis Planeta dominata: Mercur Calitatea esentei: Yang Componenti principali: acetatul de linalil, linaloolul, cineolul, borneolul

Indicatii: Lavanda este un ulei calmant, sedativ, relaxant. Astfel, el este util in insomnie, stari depresive, stres, precum si in dureri de cap si migrene. Totodata actioneaza favorabil asupra inimii, calmand palpitatiile si reducand tensiunea arteriala. Se foloseste sub forma de inhalatii, baie, masaj, candela. Uleiul de Lavanda are proprietati antiseptice si antispastice. Prin aceasta este util in problemele sistemului respirator: gripa, bronsita, tuse, pneumonie, laringita. Se aplica comprese, masaj local si inhalatii. Sub forma de masaj pe abdomen, uleiul esential de Lavanda este benefic in caz de probleme digestive pe fond nervos: colici, indigestie, voma, balonare, diaree. Fiind antiinflamator si antibacterian se poate folosi in cistite, leucoree si alte infectii genitale. Se fac bai locale. Utilizat in candela aduce un miros placut in camera si ajuta la indepartarea insectelor. Datorita efectului echilibrant si profund calmant, uleiul de Lavanda este indicat persoanelor sensibile, deprimate, stresate si celor care trec foarte usor de la o stare psihica extrema la alta. Utilizarea uleiului de Lavanda le va ajuta sa depaseasca cu mai mult calm situatiile neprevazute si stresante.

Cantitate: 10 ml

Dacă ai testat Ulei esential Lavanda, postează un review și ajută-i pe ceilalti să-și facă o părere corectă despre acest produs
Pentru a putea posta un review, trebuie să te autentifici !