Plamanarica ceai
Plamanarica ceai
  1. Producator Hypericum

Comenzi telefonice la

031.42.55.082

5,50LEI

Pretul include TVA

Proprietăți și indicații Plamanarica ceai

Se gaseste in padurile de foioase, sau mixte. Plamanarica creste prin cranguri si pe locuri umede de la ses. Mai este numita cuscrisor, mierea-ursului si sudoare.
Contine saponozide, alantoina, mucilagii, acid salicilic, tanoizi, derivati polifenolici, flobafene, polioze, pentoze; acizii: stearic, palmitic si miristic; fitosterine, saruri minerale bogate in magneziu, caroten si cantitati mari de vitamina C.

Indicatii: Se foloseste ca diuretic si reconstituant datorita aportului de magneziu, vitamina C si polivitamina A. Are pro­prietati emoliente si antiinflamatoare ca si antidiareice, anal-getice si cicatrizante. Este -un bun expectorant si antispastic bronsic. In bronsite, laringite, reumatism, diaree, ulcer gastroduo-denal. Frunzele de plamanarica se folosesc in bolile cailor res­piratorii, usurand expectoratia si calmand tusea si raguseala. Datorita taninului este folosita in diaree.

Administrare: infuzie - o lingura de frunze la 200 ml apa clo­cotita; se beau 3-4 ceaiuri caldute pe zi, dupa mesele princi­pale, indulcite cu miere de albine sau cu zahar.

Cantitate: 20 grame

Dacă ai testat Plamanarica ceai, postează un review și ajută-i pe ceilalti să-și facă o părere corectă despre acest produs
Pentru a putea posta un review, trebuie să te autentifici !