Menta ceai
Menta ceai
  1. Producator Fares

Comenzi telefonice la

031.42.55.082

3,00LEI

Pretul include TVA

Proprietăți și indicații Menta ceai


Susţine o bună digestie.

Contribuie la o funcţionare normală a tractului intestinal.


Efect: antiseptic, detoxifiant hepatic, antispastic, coleretic-colagog (provoacă secreţia şi eliminarea bilei), antidiareic, analgezic, tonic, revigorant.
Compozitie: Frunze de mentă uscate

Indicatii: uz intern: digestie lentă, indigestie, flatulenţă (acumulare excesivă de gaze în intestine), diaree, colici şi spasme gastro-intestinale,diskinezie biliară (funcţionarea defectuoasă a vezicii biliare), stări de greaţă. - uz extern: urticarie.

Administrare: Astm, bronşitã - pulbere, se asociazã foarte bine cu iarba de Trei Fraţi Pãtaţi. În fazele acute se bea infuzie fierbinte de mentã pentru efectul bronhodilatator rapid (efect similar are inhalarea dintr-o batistã a uleiului volatil). Gripã, guturai, tuberculozã (adjuvant). Tuse convulsivã - infuzie fierbinte atunci când boala este asociatã cu stare de frig. Pentru combaterea febrei se foloseşte infuzia sau, mai bine, infuzia combinatã administratã la temperatura camerei. Digestie lentã, indigestie, balonare, aerofagie (ingerarea involuntarã de aer în timpul mesei urmatã de eructaţii - râgâieli) - pulbere luatã sublingual înainte de masã cu 5-10 minute. Sughiţ - se bea infuzie de mentã cu înghiţituri dese, un pahar dintr-o datã. Colici gastrice, colici abdominale, colon spastic - infuzie fierbinte. Dureri de stomac, dureri de stomac pe fond nervos - infuzie combinatã administratã la temperatura camerei. Se asociazã foarte bine cu muşeţelul (Matricaria chamomilla). Senzaţie de vomã (greaţã) de diferite etiologii, rãu de cãlãtorie - pulbere. Halenã (miros urât al gurii), halenã asociatã cu dispepsie - se combinã în proporţii egale pulberea de mentã cu pulberea de pelin. Se ia o linguriţã din acest amestec de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol. PRECAUŢII În tratamentul persoanelor bolnave de stomac menta obişnuitã poate da senzaţie de jenã gastricã şi chiar uşoare dureri. În acest caz va fi preferatã menta dulce (Mentha viridis).Utilizarea pe termene foarte lungi a mentei în doze mari duce la o sensibilizare tubului digestiv, poate predispune spre nevralgii.

Cantitate: 20 pliculete

Dacă ai testat Menta ceai, postează un review și ajută-i pe ceilalti să-și facă o părere corectă despre acest produs
Pentru a putea posta un review, trebuie să te autentifici !