Afectiuni digestive parazitare - Produse naturale oferite de ilanplant
Giardioza - numita si giardia - este o boala intestinala cauzata de infectia parazitul Giardia lamblia (numita si Giardia intestinalis). Simptomele de giardie sunt diaree, crampe abdominale, flatulenta si simptome generale intestinale. Simptomele care apar la copii sunt reprezentate de deficitul de crestere si luare in greutate. Simptomele de giardioza pot sa apara doar o data pentru o perioada scurta de timp sau pot sa apara si sa dispara pe o perioada mai lunga de timp. Este posibil sa nu mai existe simptome si inca sa fie prezenta infectia parazitara.

O persoana se poate infecta cu acest parazit daca... citeste mai mult
Ascaridioza este o boală parazitară, comună omului și animalelor, produsă de viermele cilindric parazit Ascaris lumbricoides, cunoscut sub denumirea comună de limbric.
Dimensiunile viermelui sunt cuprinse între 15 și 35 cm (femelele sunt întotdeauna mai lungi).
Semnele clinice pot sugera o parazitoză intestinală, dar examenele de laborator precizează diagnosticul. Diagnosticul de laborator în ascaridioză se pune pe baza decelării parazitului adult, a larvelor sau a ouălor de paraziți.
Viermii adulți pot fi depistați cu ocazia eliminării lor (de regulă pe cale anală, dar și pe cale bucală sau nazală, mult mai rar) sau în decursul unei intervenții chirurgicale sau a... citeste mai mult
Oxiuroza sau enterobioza este o boală parazitară cunoscută încă din antichitate, fiind cea mai frecventă helmintioză în SUA şi Europa.
Boala are un caracter cronic, din cauza autoinfectării sau a reinfectării cu ouă luate de la membrii familiei sau din surse extrafamiliale.
Infecţia este foarte frecventă, contaminarea putându-se realiza prin mâini murdare, pijamale murdare, mobilier şi jucării contaminate.

În transmiterea infecţiei a fost descris şi aerul contaminat cu ouăle acestui parazit. Sursa cea mai frecventă de infectare o reprezintă individul parazitat, care de multe ori poate fi şi asimptomatic.
Cel mai frecvent simptom al acesteia este pruritul sau mâncărimea... citeste mai mult
Teniaza este o parazitoza determinata de infectarea organismului uman cu Taenia saginata sau Taenia solium.
Teniaza apare in urma consumului de carne infestata cu parazit, carne ce nu a fost suficient de bine preparata termic. Incriminata este carnea de vita (in infectiile cu Taenia saginata) si carnea de porc (infectata cu Taenia solium).
Teniaza determina semne si simptome de intensitate moderata, nespecifice iar in unele cazuri (mai rar, dar posibil) pacientul poate fi complet asimptomatic.
De cele mai multe ori pacientul acuza:
- dureri abdominale difuze (in cazul Teniei saginata sunt intense si sunt localizate in special in... citeste mai mult
Termenul tricocefaloză se întrebuinţează în medicină pentru a desemna condiţia oamenilor infectaţi de un anumit tip de paraziţi (helminţi).
Agentul patogen al tricocefalozei este parazitul Trichuris trichiura, numit deseori şi Trichocephalus sau viermele-bici.
Tricocefaloza este răspândită pe larg în ţările cu climă caldă şi umedă, în special în regiunile slab dezvoltate din punct de vedere economic, unde nu se respectă normele sanitar-igienice şi unde fecalele umane nimeresc direct în sol sau se utilizează ca îngrăşăminte naturale.
La majoritatea oamenilor, contaminarea cu viermele-bici nu se manifestă prin niciun simptom.
În cazurile în care simptomele tricocefalozei devin manifeste, aceasta se poate întâmpla... citeste mai mult
“Nevroza este o afectiune psihogena unde simptomele sunt expresia simbolica a unui conflict psihic ce-si are radacinile in istoria infantila a subiectului si constituie compromisuri intre dorinta si aparare” (Laplanche: dictionar de psihanaliza).... citeste mai mult